UV-lamput

Keskipainelamput aina jopa 60.000W asti. Elohopeatäytteen lisäksi UV-lamppuja on saatavilla myös mm. gallium ja rautatäyteaineella riippuen halutusta uv-spektristä (säteilyn aallonpituuksien yhdistelmästä). Sivun alareunassa näiden aineiden säteilyn spektrit.

UVH lamppujen energia jakautuu tavallisesti seuraavasti: 

30% UV säteilyä - 15% näkyvää valoa - 55% infrapunasäteilyä/lämpöä

Riippuen lampun täyteaineesta, eli joko vain elohopeaa vaiko lisäksi myös rautaa tai galliumia säteilyn spektrin piikit siirtyvät eri aallonpituuksille. Tästä johtuen, UV-A, UV-B ja UV-C -säteilyjen suhteet ja määrät muuttuvat toisiinsa nähden.

Keskipainelamppujen käyttökohteita :

  • Desinfionti; hule- ja pilssivedet, jätevedet, prosessivedet, julkiset uima-altaat
  • Tutkimus; valokemian, D-vitamiinisynteesi
  • Kuivaus; musteet ja lakat (offsetpaino, kohopainomenetelmät), liimat, seokset ja yhdisteet
  • Pinnoitus; paperiteollisuus, autoteollisuus PCB levyjen valmistus

Lamppujen teholähteet

EPSA -sarjan elektroniset sytyttimet (electronic power supplies / electronic ballasts) UV lampuille tehoalueella 2,5kW - 36kW ja lampun jännitteellä 120V - 3200V. UV lampun filamenttien esilämmitys takaa lampulle pitkän käyttöiän. Lampun ja teholähteen välillä voi olla jopa 300m kaapeli.

Analoginen tai digitaalinen ohjaus 11-100% (1,1 -10VDC), optiona liitännät ModBUS ja CANOpen, erikseen tilauksesta myös Fieldbus.

.

Elohopealampun UV spektri

Vakio elohopeatäyte

Galliumlampun UV spektri

Gallium täyteaine

Rautalampun UV spektri

Rauta täyteaine

Heijastinyksiköt

Heijastinyksikköjä käytetään lamppujen "telineenä" ja heijastimen avulla ne ovat erittäin tehokkaita kaikkeen kohdennettuun säteilyttämiseen kuten maalien ja lakkojen kuivattamiseen. Heijastinyksiköitä on saatavilla nopeasti sulkeutuvilla luukuilla, joka tarjoaa välittömän suojan UV säteilyltä. Yksiköihin on saatavilla myös ulostuloilman ohjaus/säätö sekä tarvittavat kaapelit ja liittimet.


Kuvassa oikealla "Ellwangen" heijastinyksikkö pneumaattisesti tai sähköisesti avautuvilla ja sulkeutuvilla luukuilla.


Köln -heijastinyksikkö

Kiinteät mutta suunnattavat heijastimet. Jatkuviin prosesseihin, joissa ei tarvetta muutoksiin eikä nopeaan sammutukseen ja uudelleenkäynnistykseen.


Koblenz -heijastinyksikkö